luni, 9 iulie 2012

Fragmente din viață.





PRIETENIE - de atașament reciproc care leaga doua persoane; legătura care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente amicitie.
  Legatura între grupuri comunicative ( sociale) , o prietenie se leaga din interesele comune a doua persoane insa asta nu are nicio relevanta. 
Insa o persoana , ca sa ajunga sa isi faca prietenii trebuie sa stie sa aleaga si sa fie oarecum responsabil de sine,deoarece se poate ajunge in diferite anturajuri cauzatoare precum grupuri de vagabonti , drogati cel pot influenta si pe el . Sau pur si simplu sa se foloseasca de naivitatea lui , sa se foloseasca de el / ea .
O prietenie adevarata este atunci cand ambele persoane , au incredere deplin una in cealalta , si pot comunica orice. O prietenie este atunci cand esti alaturi de o persoana indiferent de stare in care se afla , si la bine si la greu.
Multa lume se ascund dupa fete , si incearca sa para cine nu sunt . Uni oameni nu mai sunt pe langa tine atunci cand greutatile apar , deaceea trebuie sa stii sa iti alegi prieteni ca , nu cumva sa te trezesti in mijlocul prapastiei singur , si nimeni sa nu fie pe langa tine sa-ti intinda o mana.

      


Dragostea e oarba , de aceea multi , se indragostesc .. iar la sfarsitul finalului sufera.
Atunci cand simti ca numai poti si iti doresti ca cineva sa te imbratiseze si sa iti spuna ca vei fii 
bine vei realiza ca prietenii care ar trebuie sa fie langa tine defapt.. nu au existat ! .
Un sfat pentru pustoaicele de 12-13 ? ajunge-ti sa va taia-ti pe maini ? .. si vre-ti sa paretii "EMO" ? , plange-ti nonstop si spune-ti ca ''vai ,ce mult la-ti iubit , si prostul va parasit " . Va sfatuiesc sa va traiti copilaria , sa gustati din ea.
 Nu va lasa-ti pacaliti doar de placere , si inaite sa jigniti , si sa vorbiti aiurea ganditi-va ca exista un motiv pentru care va parasit. Am trecut prin asta,am invatat ca copilaria trebuie pretuita cu fiecare secunda. Si ca persoana care te face sa plangi , nu iti merita lacrimile.
Fiecare om are un destin , viata e plina de scopurii , de drumuri doar ca trebuie sa stii cum sa alegi drumul cel bun . Nu alege calea cea usoara e mai plina de gropi decat crezi.
Urmeaza-ti visuriile . Fii ce vrei tu sa fii , nu ce isi doresc alti . Multi dintre parintii , nu au putut ajunge ce isi dorea si vor sa isi implineasca visul prin ei. Nu este corect , vremea lor a trecut , au prierdut-o fiecare trebuie sa isi traiasca propriul vis. 


            
IUBIRE - sentiment de dragoste pentru o persoana de sex opus. Sentiment de afecţiune (admiratie) pentru cineva. Este un atasament sufletesc de : simpatie, prietenie, afecţiune foarte puternic fată de o persoana.
Este atunci cand ai da orice , pentru cineva , ai da orice ca ea sa fie fericita chiar si propria viata. Fiecare om are sufletul pereche undeva in lume , numai ca trebuie sa il gaseasca si sa stie sa-l pretuiasca. 
Uneori orgoliul , simpatia de sine , minciuna,neincredere distruge totul , uneori chiar si ce ai construit o viata intreaga. Consider ca o relatie intradevar adevarata este atunci cand doua persoane pot comunica pe orice subiect si pot fi sinceri , si onesti unul fata de celalt si deasemenea sa aiba incredere in deplin.

          Iubirea incepe cu fluturasi in stomac , iubirea se naste dintr-o prietenie frumoasa. Iubirea este atunci cand nu iti poti lua gandul de la persoana , stai si iti amintesti de lucurile petrecute impreuna si te , trezesti fara sa vrei cu zambetul pe buze.
Iubirea este ceva de nedifinit oricat as incerca s-o spun in cuvinte.
Iubirea adevarata apare oricand vrea,si foarte greu o poti indeparta,de aceea trebuie sa avem grije pe cine iubim,ca sa nu suferim apoi si inima sa ne fie ranita.


Omul este un simplu calator prin viata. Se naste , sufera , iubeste , isi intemeiaza o familie , si isi conduce viata pana cand moare.
Multi dintre noi ne gandim doar la noi sa ne fie noua bine si majoritate si celor din jur . Sa bem sa mancam , sa ne distram si sa fim sanatosi.
Dar nu multi dintre noi se gandesti din a cui vina avem noi toate astea ? Trebuie sa ne rugam,sa-i multumim lui Dumnzeu ca ne-a dat sansa sa traim,sa ne multumim cu ce avem. Sa nu-l uitam,ca nu cumva sa ne uite si el pe noi.
Trebuie sa ne rugam lui , sa ne de-a putere sa nu cadem ispitei lui Satan.


CASATORIA - Uniune legală, liber consimţită între un bărbat şi o femeie pentru întemeierea unei familii. Convenţie încheiată printr-un act de stare civilă între un bărbat şi o femeie, care şi-au luat obligăţia să întemeieze o familie.
Mai pe romaneste , este atunci cand doua suflete horasc sa,se lege. Adica sa fie impreuna pana cand moartea ii va desparti , atunci cand o femeie si un barbat horatarasc sa intemeieze o familie impreuna. Aceasta ceremonie este un lucru foarte important si foarte emotionat pentru cele doua persoane.

Multe persoane , se las pacaliti , de simpla placere si decid sa , se casatoreasca fara se cunoasca. Asa se ajunge ca copii sa traiasca cu familia destramata , asa se ajunge la divort , si cateodata si violenta . 

Incheiere :
Un scurt citat. 

Un om spune : 

- Cum s-o mai iubesc eu pe asta Doamne?
Si Dumnzeu spune : asa cum o iubesc si eu . Asa cum este o iubesc !

Din acest mic fragment trebuie sa tragem concluzia ca : nu trebuie sa incercam sa schimbam pe nimeni, trebuie sa-l acceptam si sa-l iubim asa cum este.


       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu